Приватноста на корисниците е од исклучителна важност за Сакам.инфо. Овој документ ја утврдува политиката за приватност и приватните информации што Сакам.инфо ги собира од корисниците при секое консултирање на веб-страницата.

Логови

Како и многу други веб-страници, Сакам.инфо користи логови за следење на интернет-сообраќајот. Логовите се бази на податоци што содржат информации како IP-адресата, веб прелистувачот, интернет провајдерот, времето на вчитување, документите консултирани од страна на веб прелистувачот, влезната и излезната страница, како и некои демографски податоци. IP-адресата како и некои други други податоци во никој случај не се поврзуваат со други информации кои би можеле да го откријат идентитетот на корисникот.

Колачиња и „Web Beacons“ (веб-тракери)

Сакам.инфо користи колачиња за да ги запамти корисничките параметри, за да ги следи најчесто посетуваните страници од страна на корисникот и за да ја прилагоди веб-страницата врз база на веб прелистувачот на посетителот или други информации кои посетителот ги испраќа преку неговиот веб прелистувач.

DoubleClick DART-колачиња

Google, како давател на сервиси, користи колачиња за прикажување реклами на Сакам.инфо.

Употребата на DART-колачиња од страна на Google овозможува прикажување реклами на корисниците при користењето на Сакам.инфо и на други страници на интернет.

Корисниците може да го онеспособат користењето на DART-колачињата. За таа цел, можат да ја посетат следната веб-страница: http://www.google.com/privacy_ads.html.

Овие сервери или мрежи користат технологија со која нивните реклами се појавуваат директно на вашиот екран при отворањето на Сакам.инфо. Притоа, автоматски ја добиваат вашата IP-адреса. Други технологии (колачиња, JavaScript или „веб-тракери“) се користат исто така од надворешни мрежи, со цел да се насочат рекламите интересни за корисникот или да се „прочитаат“ домените што го засегаат во секојдневниот живот.

Сакам.инфо нема контрола врз технологиите што ги користат овие надворешни мрежи.

Доколку сакате да ја консултирате политиката за приватност на третите мрежи и на нивните сервиси, како и да дознаете кои се начините за да ги исклучите, консултирајте ги директно нивните веб-страници. Политиката за приватност на Сакам.инфо не важи, и не можеме да ги контролираме активностите, на таквите трети огласувачи или веб-страници.

Доколку сакате да ги онеспособите колачињата, тоа можете да го сторите директно од вашиот веб прелистувач. Информации за оваа операција ќе добиете на веб-страниците на веб прелистувачите што ги користите.

За сите дополнителни информации можете да нѐ контактирате на contact [@] sakam.info