Author Archive

Книжевноста и излегувањето од плакар

Општо познато е дека жена може да сака жена или маж да сака маж, но честопати

Да ти пукне пична жила

На 8-ми септември се одбележува денот на независноста, 22-риот роденден на Република Македонија. Седам по дома

Хомофобија – патологија или хипокризија?

Добивме визна либерализација, но останува предизвикот за умствена либерализација. Ослободувањето од стереотипите и предрасудите е долг

Придржи ми го копилево да ѝ се насмеам на копиљаркана

Во Скопје се одржаа серија активности поврзани со „неделата на гордоста“. Стартот беше о(д)бележан со анти-геј

За педерите, лезбачите и транџите

За сите оние кои претпоставувавте, шпекулиравте, шушкавте, озборувавте, навредувавте и прозивавте – време е да еднаш

Лет над македонското гнездо

Откако абортираните синови и ќерки претходно се покажаа како неподобни и недостојни плодови на мајка Македонија,

Глумци и глувци

Медиокритетот во денешното македонско општество е феномен кој може да се третира од економски, социолошки и