Author Archive

(Д)ефектите на една пресуда

Зошто, според мене, не треба да се напаѓа одлуката на судот во Скопје, кој пресуди дека

Кодошлаци

Толку сум му лут на оној Томе Аџија, што, еве јавно му порачувам, да не ми

За лавот и зајакот

Зошто Лавот толку го напаѓа зајакот, ако не се плаши од него и од неговата сила?

Аман, не нѐ силувајте, не ќе можеме да абортираме!

„Бизнисмениве“ од МПЦ неделава се прославија со генијални идеи: еден ја реши мистеријата на Мерлин Монро,