Author Archive

Rutabulum iacta est!

„Идризово стана како Ленинова.“ Ване Маркоски (статус на Facebook) Просведочувам апсења. Сензационалистички, секојдневни, со прекумерна сила

Што е слободата?

„Човекот досега преживеа, зашто беше премногу неук за да знае како да си ги оствари своите

Вистинското „Eвангелие“ според „Фокус“!

Го купив новиот број на седмичникот „Фокус“! Дали нешто ми стана појасно? Ако да – што,

Пиреј-круша

„Круша“ – Блаже Конески „Гледај – презрева крушата, види – презрева крушата, и уште малку, таа

Роденденот за којшто сонувам, бледо!

Блеам во празно, додека ја очекувам полната 26-та година, кога можеби неколкумина, освен најблиските ќе се