Monthly Archive:: јули 2013

Недовршена љубовна приказна

Посветено на Александра. 1. слушав за неа долги, забревтани монолози од луѓе, на кои туѓите приказни,

Што е слободата?

„Човекот досега преживеа, зашто беше премногу неук за да знае како да си ги оствари своите

Весник заробен во шише

Microsoft, Google, Apple и други големи компании ќе ве наградат со десетици или стотици илјади долари

За да сакаш треба и да не сакаш

Било во тет-а-тет разговор или на социјалните мрежи, кога некој ќе ги посочи очигледните нешта кои

Работата на „ЈП Хорхе“ со седиште на Водно

Погрешен е пристапот на Владата со нејзините директни иницијативи до Грција за решавањето на спорот. Тоа

Без демократија и правда нема национално единство

Предавство, поделби, раскол, меѓусебни убиства, се дел од менталната матрица на македонскиот народ низ историјата. Таа

Петиција: Стоп на анти-ЛГБТИ нападите!

На 12 јули 2013 година, два дена по писмото од Human Rights Watch испратено до премиерот Никола

Демократија

Што да се прави? Вовед во промената Демократијата е исклучително комплексен систем изграден од повеќе составни

Според Google Мирка е кабинетски инвентар на Бранко

Мирка Велиновска, не е некоја си Мирка, како што таа мене ме именува во нејзиното последно

Вистинското „Eвангелие“ според „Фокус“!

Го купив новиот број на седмичникот „Фокус“! Дали нешто ми стана појасно? Ако да – што,