Monthly Archive:: јуни 2013

Може да уништиме некој македонски Да Винчи

Нетолеранцијата кон ЛГБТ популацијата која се манифестира преку директно или индиректно психичко малтретирање, физички напади, повици

Придржи ми го копилево да ѝ се насмеам на копиљаркана

Во Скопје се одржаа серија активности поврзани со „неделата на гордоста“. Стартот беше о(д)бележан со анти-геј

Македонскиот „Дери-паска“ и „губернаторот“ од Карпош

Двигателот на „Алијансата за ширење позитивна енергија“ („Алијансата за позитивна Македонија“) да ти бил бизнисменот Минчо

Женски поглед за геј пријателот

На почетокот на дeведесеттите работев неколку филма надвор од Југословенскиот простор. Работев со мешани екипи. Во

Алијанса од надри-политичари за нови манипулации

Пред да преминеме на темата за надри-политичарите, на кратко за надрилекарите. Биоенеретичарите се луѓе кои велат

За педерите, лезбачите и транџите

За сите оние кои претпоставувавте, шпекулиравте, шушкавте, озборувавте, навредувавте и прозивавте – време е да еднаш

Скршените врчки на мојата генерација

Триесет години. И што е сторено? Триесет скршени врчки. Детето во мене е затворено во еден

Фијаско на операцијата „Сечи-лепи-остварувај“

Струмица, август 2012 година, разговор со такси возач при патување на релација Струмица-солунски аеродром. Од долгиот

За ум со код од 14 век – „лекот“ е бричење на суво

Владиката Агатангел да застане пред огледало мирно и да се погледне себе си добро. Потоа, да

Некаде за никој – тука за секој

Сите си имаме по нешто што ни се случило првпат. Едно такво првпат имав во мај,