(Д)ефектите на една пресуда

Зошто, според мене, не треба да се напаѓа одлуката на судот во Скопје, кој пресуди дека

Година на забрани и ограничувања

Забрането продавање алкохол после 19 часот! Забрането пушење во затворени јавни простории. Забранета продажба и користење

Книжевноста и излегувањето од плакар

Општо познато е дека жена може да сака жена или маж да сака маж, но честопати

Три акорда, три воздишки

МОЈАТА ТИШИНА Ти и јас тишино, Меѓу модрото небо и сивиот асфалт Броиме чекори до замокот

Rutabulum iacta est!

„Идризово стана како Ленинова.“ Ване Маркоски (статус на Facebook) Просведочувам апсења. Сензационалистички, секојдневни, со прекумерна сила

Понеделнички, сонливо

Часот започна, мир во судницата, стооој полиција! Е, на некои така денот им започнува, колку за

Да ти пукне пична жила

На 8-ми септември се одбележува денот на независноста, 22-риот роденден на Република Македонија. Седам по дома

Гревовите на сегашноста

Нема независни медиуми. Ова е теза која често ја слушам и од добронамерни познаници, пријатели и

Епидемија на омразата

Колегата Ерол Мустафа од порталот „Журнал“ ми постави прашање за меѓуетничките односи во Македонија и тоа

Хомофобија – патологија или хипокризија?

Добивме визна либерализација, но останува предизвикот за умствена либерализација. Ослободувањето од стереотипите и предрасудите е долг